Tenerife

Kijkend naar het aantal toeristen dat naar de Canarische Eilanden reist dan is Tenerife het populairste eiland. Op jaarbasis reizen om en nabij de zes miljoen richting Tenerife om daar een vakantie te vieren. Onder Nederlanders is Tenerife overigens de nummer twee vakantiebestemming binnen de Canarische Eilanden. Het moet buureiland Gran Canaria voor zich dulden in de statistieken. Dat is eigenlijk altijd wel zo geweest.

Met een oppervlakte van 2034 vierkante kilometer is Tenerife ook het grootste eiland van de archipel. Er wonen ongeveer negenhonderdduizend mensen waarmee Tenerife het meeste aantal inwoners telt. Centraal op het eiland ligt de Teide. Deze berg domineert het landschap, mede omdat hij vanuit veel verschillende plekken zichtbaar is. De Teide is de hoogste berg van heel Spanje. Met een hoogte van 3718 meter overstijgt hij de bergen in de Pyreneeën en de Sierra Nevada op het Spaanse vasteland.Plaatsen op Tenerife

Tenerife heeft een vrij gezonde mix van badplaatsen, steden en authentieke dorpen waar het echte Canarische leven nog geleefd wordt. Dat maakt van Tenerife een boeiende bestemming waar voor ieder wel wat wils te vinden is. De badplaatsen concentreren zich vooral in de zonovergoten zuidelijke regionen, de grote stad Santa Cruz ligt in het noordoosten en de pittoreske dorpjes liggen verspreid over het eiland.

Tenerife

Stranden

Niet alleen op het gebied van plaatsen en natuur is Tenerife erg divers, ook qua stranden zie je dat het eiland voor ieder wat wils heeft. Ja, Tenerife heeft enkele zwarte stranden die hun bijzondere kleur te danken hebben aan fijn lavazand. Maar Tenerife heeft ook een aantal prachtige stranden die in het Caribisch gebied niet zouden misstaan.

Bezienswaardigheden en excursies

Je kunt natuurlijk naar Tenerife vliegen en daar een week, twee weken of langer vooral aan het zwembad of op het strand vertoeven. Als dat je ding is, prima. Maar eigenlijk is het zonde om te negeren wat het eiland verder nog te bieden heeft. Tenerife biedt verschillende bezienswaardigheden en mooie plekjes die het ontdekken meer dan waard zijn. Die kun je ontdekken met een huurauto of je kunt deelnemen aan georganiseerde excursies. Een laatste optie is de bus. Hoewel Tenerife een vrij goed busnetwerk heeft, kun je op deze manier niet overal komen. Het kost je ook meer tijd om je te verplaatsen.

Hieronder hebben we een aantal van de meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Tenerife voor je op een rijtje gezet.

De Teide is niet alleen een berg die je van afstand kunt bekijken; je kunt de Teide ook bezoeken. Een kabelbaan kan je naar de top van de Teide brengen. Op die manier kun je genieten van een waanzinnig uitzicht over Tenerife, maar ook het landschap van deze vulkaan ontdekken. De kabelbaan is geregeld gesloten vanwege te harde wind.

Je hoeft niet persé naar boven om te genieten van het bijna surrealistische vulkanische landschap. Het gebied rond de Teide behoort ook tot hetzelfde nationale park en laat je verschillende vormen van fraaie vulkanische landschappen zien.

Tenerife

Het weer op Tenerife

Tenerife heeft qua weer meerdere gezichten. Op een zelfde moment kan het weer op het eiland zo verschillend zijn dat je soms met drie totaal verschillende weersoorten rekening moet houden als je een rondrit over het eiland maakt. Zo kan het in het zuiden 25 graden en zonnig zijn terwijl het tegelijkertijd aan de noordkant regent en het kwik onder de twintig graden blijft. Om het nog leuker te maken kun je op datzelfde moment in het centrale deel, rond de Teide, te maken hebben met winterse omstandigheden waarbij zelfs sneeuwval niet uitgesloten is. Dit zijn situaties zoals ze tijdens het winterseizoen voor kunnen komen. Maar ook in de zomer zul je ervaren dat het weerbeeld en de temperatuur op een zelfde moment erg uiteen kan lopen op Tenerife.

Ga je voor de zon en warmte naar Tenerife, dan zul je dat vooral in het zuiden vinden. Denk dan aan plaatsen zoals Playa de las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos. Hier is het in de koelste maanden vaak nog minimaal twintig graden Celsius en in de zomer zijn temperaturen van rond de dertig graden vrij normaal. Het noorden is iets koeler, maar wat je vooral zult merken is dat er meer wolken voorkomen en dat het er wat vaker regent.

Bekijk uitgebreide klimaatinfo van Tenerife

Vakantie op Tenerife

Er zijn een redelijk groot aantal vakantieaanbieders die vakanties naar Tenerife aanbieden. Wil je een vakantie naar Tenerife boeken dan kun je kiezen uit grotere touroperators, kleinschalige Tenerife-specialisten of zelf je reis samenstellen. Zo kun je een vliegticket naar Tenerife boeken bij bijvoorbeeld Transavia of TUI en rechtstreeks een accommodatie boeken.

Meer over Tenerife

Deze pagina biedt vrij beknopte informatie over het eiland Tenerife. Wil je meer weten over Tenerife dan kun je de volgende sites en webpagina’s bezoeken:
alles over Tenerife
Tenerife bezienswaardigheden top 10
Tenerife informatie
Tenerife voor beginners
beste maanden voor een zonvakantie op Tenerife
mooiste dorpjes op Tenerife
winterzon op Tenerife

Tenerife