Fuerteventura

Fuerteventura is kijkend naar de bezoekersaantallen de nummer vier bestemming binnen de Canarische Eilanden. Met ongeveer 2,5 miljoen toeristen per jaar is Fuerteventura nog steeds een topbestemming, maar Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote doen het nog beter. Fuerteventura ligt in het oosten van de Canarische Eilanden. Het ligt ook het dichtste bij het Afrikaanse vasteland. De kortste afstand tussen Fuerteventura en de Marokkaanse kust bedraagt ongeveer honderd kilometer. Een deel van het zand dat je binnen het landschap van Fuerteventura aantreft is via de lucht en zee uit Afrika hier terecht gekomen. Daar zijn wel miljoenen jaren overheen gegaan voordat er zoveel zand overgebracht is. Nog steeds komt er geregeld Saharazand in Fuerteventura terecht. Dat wordt aangevoerd tijdens sterke oostelijke stromingen waarbij hete lucht vermengd met zand richting de Canarische Eilanden geblazen wordt.

Fuerteventura is vooral geliefd onder strandliefhebbers en onder windsurfers. De stranden van Fuerteventura behoren tot de beste stranden van de Canarische Eilanden en zelfs van heel Europa. De wind en golven zorgen voor ideale omstandigheden voor surfers. Wie op zoek is naar stranden om te zwemmen en zonnebaden die kan op Fuerteventura kiezen uit vele kilometers met zandstrand.Vakantie op Fuerteventura

Er zijn een redelijk groot aantal vakantieaanbieders die vakanties naar Fuerteventura aanbieden. Wil je een vakantie naar Fuerteventura boeken dan kun je kiezen uit grotere touroperators, kleinschalige Fuerteventura-specialisten of zelf je reis samenstellen. Zo kun je een vliegticket naar Fuerteventura boeken bij bijvoorbeeld Transavia of TUI en rechtstreeks een accommodatie boeken.

fuerteventura

Meer over Fuerteventura

Deze pagina biedt vrij beknopte informatie over het eiland Fuerteventura. Wil je meer weten over het eiland Fuerteventura dan kun je de volgende sites en webpagina’s bezoeken:
alles over Fuerteventura
Fuerteventura bezienswaardigheden top 10
Fuerteventura informatie
beste maanden voor een zonvakantie op Fuerteventura
mooiste dorpjes op Fuerteventura
winterzon op Fuerteventura

fuerteventura