All inclusive vakanties

Als er een Europese bestemming is die uitstekend geschikt is voor all inclusive vakanties, dan zijn het de Canarische Eilanden wel. Het is de enige tot Europa behorende bestemming waar je het hele jaar door terechtkunt voor een heerlijke relaxte all inclusive vakantie. Het is ook de enige zonbestemming waar vakantievliegers zoals Transavia en TUI fly het hele kalenderjaar naartoe vliegen.

Het warme subtropische klimaat is de sleutel tot het succes van all inclusive vakanties op de Canarische Eilanden. Het is hier vrijwel altijd goed tot uitstekend weer om van de zon en het zwembad te genieten. Daardoor loont het voor hotelsketens om op de Canarische Eilanden all inclusive weg te zetten. Sterker nog: vooral op de Canarische Eilanden zijn all inclusive hotels gemakkelijk winstgevend te maken. De terugverdientijd van de initiële investering ligt hier korter dan op veel andere zonbestemmingen. Vandaar dat je in de meest zonnige gebieden op de Canarische Eilanden zoveel all inclusive hotels vindt. Met name de zogenaamde Costa Canaria op het eiland Gran Canaria is daar een goed voorbeeld van. Het gebied van Taurito tot aan San Agustin is bijna volgebouwd met hotels en het merendeel van de accommodaties daar wordt op basis van all inclusive aangeboden.

De lagere loonkosten en de gunstige inkoopprijzen voor drank en voedsel dragen eveneens bij aan het succes van all inclusive vakanties op de Canarische Eilanden. De lagere belastingen op sterke drank en het feit dat landbouw, tuinbouw en veeteelt op grotere schaal aanwezig zijn op de Canarische Eilanden, zijn hierbij helpend.

Veel toeristen kiezen voor all inclusive

All-inclusive resorts zijn een dominante positie gaan innemen in het toerisme op de Canarische Eilanden. De statistieken laten een duizelingwekkende groei zien: volgens recent rapport van een grote reisaanbieder kiest meer dan 70% van de toeristen die de Canarische Eilanden bezoeken voor een all-inclusive verblijf. Als je beseft dat er jaarlijks meer dan vijftien miljoen toeristen naar de Canarische Eilanden vliegen, dan weet je dat het all inclusive toerisme hier een industrie van meer dan tien miljoen gasten per jaar betekent.

De Canarische Eilanden staan op de tweede plek in ranglijst van meest geboekte all-inclusive vakanties. Het moet alleen Turkije voor zich dulden in de top 10 all-inclusive bestemmingen.

all inclusive vakanties op de Canarische Eilanden

Vier eilanden

Het all inclusive toerisme concentreert zich op de Canarische Eilanden op vier eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Op La Palma en La Gomera komt wel all-inclusive toerisme voor, maar op kleinere schaal dan op die vier andere eilanden. Wil je een all-inclusive vakantie op El Hierro boeken? Succes met het vinden van zo’n reis, want wij hebben nog geen all-inclusive vakantie naar El Hierro kunnen vinden.

De meeste all-inclusive resorts op Gran Canaria zitten aan de zuidkant van het eiland. Dat is het warmste en zonzekerste deel van Gran Canaria. De all-inclusive hotels op Tenerife concentreren zich ook grotendeels in het zuidelijke kustgebied, maar hier zie je ook aan de noordkust wel wat all-inclusive hotels. Op Fuerteventura, het Canarische Eiland met de mooiste stranden, zie je dat er vooral aan de oostkust all-inclusive toerisme plaatsvindt.

Lanzarote is de nummer vier all-inclusive bestemming van de Canarische Eilanden. Voor een all-inclusive vakantie op Lanzarote moet je vooral in de drie belangrijkste badplaatsen van het eiland zijn: Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca.

All inclusive vakantie boeken

Via Nederlandse aanbieders kun je uit een groot aantal all inclusive vakanties naar de Canarische Eilanden kiezen. Het aanbod verschilt per touroperator en ook de prijzen voor all inclusive reizen naar de zonovergoten Canarische Eilanden kunnen flink uiteenlopen. Kies je voor de zekerheid dat je een bepaald hotel kunt boeken? Wees er dan op tijd bij en met wat geluk pak je dan ook nog een flinke vroegboekkorting mee. Boek je vlak voor vertrek, dan heb je mogelijk een leuke last minute deal te pakken. In het hoogseizoen loop je het risico dat de prijzen door veel vraag en een dalend aanbod juist omhoog gaan.

TUI, Corendon, Sunweb, D-Reizen en de Vakantiediscounter zijn bekende aanbieders van all inclusive vakanties naar de Canarische Eilanden. Bij hen vind je een groot aanbod van Canarische Eilanden vakanties en boek je je vakantie met SGR-garantie.

Beste reistijd voor een all inclusive vakantie op de Canarische Eilanden

Alle maanden van het jaar kun je naar de Canarische Eilanden om daar een all inclusive vakantie te vieren. Het is wel zo dat sommige maanden qua weer een betere reistijd vormen, terwijl er op basis van de reissom een andere beste reistijd voor een all inclusive vakantie op de Canarische Eilanden bestaat. Kijk je puur naar het weer, dan is de periode april/mei tot en met oktober de beste reisperiode. November is prijstechnisch een goede keuze. De kans is dan het grootst dat je een aantrekkelijke last minute aanbieding naar de all inclusive kunt vinden.

beste reistijd voor all inclusive vakanties op de Canarische Eilanden

Wat mag je verwachten een all inclusive vakantie op de Canarische Eilanden?

Dit mag je tenminste verwachten van een all inclusive vakantie op de Canarische Eilanden:
– Drie maaltijden per dag, vaak in buffetvorm.
– Drankjes bij de maaltijd.
– Drankjes overdag en ’s avonds.
– Snacks overdag.
– Gratis gebruik van strandbedjes en ligstoelen.
– Gratis internet via Wi-Fi.

Vaak is dit ook inbegrepen:
– Entertainment overdag.
– Entertainment in de avond.
– Speciale activiteiten voor kinderen.
– Gebruik van sportfaciliteiten (indien aanwezig).

Bij de uitgebreidere en/of luxere all inclusives zit mogelijk:
– 24 uur per dag drankjes en snacks.
– Gratis gebruik van minibar op de kamer
– Gratis gebruik van spa en sauna (behandelingen uitgezonderd)
– Deelname aan excursies.
– Eten in a la carte restaurants.
– Premium dranken en cocktails.

Gemak

Er kleven voor- en nadelen aan all inclusive vakanties. Een van de grootste voordelen van all inclusive vakanties is het gemak dat je hebt. Geen gedoe met afrekenen, niet na hoeven denken waar je moet gaan eten en je geen zorgen hoeven maken over de kosten. Bij een all inclusive hotel is alles wat je nodig hebt binnen handbereik. De restaurants, bars, zwembaden, ligbedden, en sportfaciliteiten bevinden zich allemaal binnen het resort. Er wordt meestal voldoende georganiseerd om de gasten te vermaken.

Reis je met een bevriend koppel of met een vriendengroep naar de Canarische Eilanden? Dan voorkom je ongemakkelijke situaties over de rekening. Er is geen vraag over wie de rekening betaalt en of die gesplit gaat worden of niet. Er bestaat geen rekening. Dit draagt bij aan de relaxte sfeer die bij een all inclusive vakantie hoort.

ontbijt pak je zelf